De Grote Versierder

Vanaf 11 juni 2022 zullen de posters van Lex van Voorst te zien zijn in de tentoonstelling “De Grote Versierder” in het Design Museum in Den Bosch.

Te zien van 11 juni 2022 t/m 2 oktober 2022

Iedere jongerenkamer hing er vroeger vol mee: de posters van Verkerke Reprodukties, het bedrijf van posterkoning Engel Verkerke. Met Che Guevara, The Beatles, een paard op het strand of een blote vrouw kon je precies laten zien wie je wilde zijn en bij welke groep je wilde horen. De Grote Versierder neemt je mee naar de glorietijd van de poster in de jaren zestig, zeventig en tachtig en vertelt het verhaal van een ware revolutie in de manier waarop we onze huizen versieren. De tentoonstelling is een visueel bombardement, een nostalgische trip down memory lane en een reflectie op de ontwikkeling van onze beeld- en jongerencultuur.

Bestel je ticket op:
https://designmuseum.nl/tentoonstelling/de-grote-versierder-posterkoning-engel-verkerke/